Acasă » Despre noi

Materiale

Materiale

Despre noi

 

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane și
Asociația de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie
O ECHIPĂ ÎN SPRIJINUL OAMENILOR

 

Liderul de proiect: Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane
Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane este o institutie de prestigiu ce îsi desfãsoarã activitatea pe întreg teritoriul României în domeniul formãrii profesionale a adultilor, resurselor umane si dezvoltãrii regionale.

Implicarea institutului în viata organizatiilor publice si private din România este confirmatã de specialistii acestor organizatii formati de institut în anii de functionare activã în domeniul formãrii profesionale dar si de rezultatele programelor si proiectelor de interes public implementate.

Infiintat ca persoanã juridicã in anul 2000, avand ca obiectiv principal dezvoltarea resurselor umane, promovarea educatiei, formarea profesionala si dezvoltarea regionalã, IDRU a implementat cu succes numeroase proiecte cu finantare europena si nationala.

Cursurile de formare profesionalã a adultilor organizate de Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane sunt cu recunoastere nationala, certificatele de calificare/absolvire fiind eliberate sub egida Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale Si Familiei si Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului.

Formatorii Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane sunt specialisti cu experienta relevanta, certificaţi ca formatori în condiţiile legislaţiei în vigoare. Acestia au facut parte din echipele de elaborare a programelor de formare profesionala, suporturilor de curs si instrumentelor de evaluare a cursantilor pentru programe autorizate de Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor.

Programele de formare profesionalã pentru adulti au fost organizate în functie de cerintele concrete ale angajatorilor iar în colaborare cu agentii pentru ocuparea fortei de muncã s-au organizat cursuri de formare profesionalã pentru someri, absolventii acestor cursuri fiind plasati în muncã în proportie de aproximativ 85 %.

Proiectul Dezvoltarea durabila prin calificare la standarde europene aduce un aport considerabil activitatii de interes public a institutului, fiind un proiect ce isi propune sa mentina pe piata muncii un numar mare de persoane angajate.

Partener național în cadrul proiectului: Asociația de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie

Asociația de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie (ATDSE) este o asociație ce și-a propus ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții și promovarea valorilor umane din România prin sprijinirea și promovarea tinerilor în plan social și profesional, protecția mediului, promovarea valorilor naturale, asistența socială a grupurilor vulnerabile, precum și promovarea principiilor civice europene.

Încă din momentul înființării, Asociația de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie a participat la dezvoltarea și implementarea de programe privind dezvoltarea resurselor umane, promovarea tinerilor și protecția mediului. ATDSE, ca organizație de tineret, dispune de o rețea de tineri voluntari, specialiști în diverse domenii. Proiectele implementate până în acest moment au dus la stabilirea de parteneriate cu autoritățile publice locale și centrale în vederea protecției mediului, promovării tinerilor și dezvoltării resurselor umane.

Abonează-te la newsletter

Curs valutar

Vremea în Constanța