Acasă » Comunicate de presă » COMUNICAT DE PRESĂ – 21 noiembrie 2011

Materiale

Materiale

COMUNICAT DE PRESĂ – 21 noiembrie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Finanţare europeană pentru calificarea persoanelor din regiunea Bucureşti- Ilfov angajate pe piaţa muncii în construcţii şi activităţi conexe

 

Luni, 28 noiembrie 2011, începând cu ora 11.30, Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane va organiza la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str.Izvor nr. 6-8), Sala Mihai Eminescu, lansarea proiectului Calificări europene pentru o dezvoltare durabilă, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a doi ani de către Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, în parteneriat cu Asociația de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie şi are ca obiectiv general creșterea nivelului de calificare a persoanelor din Regiunea de Dezvoltare București-Ilfov angajate pe piața muncii în construcții și activități conexe.

Prin acest proiect se vor realiza: 1) Dezvoltarea capacităţii locale de furnizare a programelor de formare profesională continuă (FPC) flexibile şi relevante pentru piaţa muncii; 2) Creşterea gradului de informare şi cunoaştere a beneficiilor participării la programe FPC şi servicii de consiliere si orientare profesionala; 3) Creşterea nivelului de informare și motivare vocațională a angajaților din construcții și domenii conexe prin participarea la programe de consiliere și orientare profesională a 300 de persoane ocupate în acest sector de activitate; 4) Creșterea nivelului de calificare a unui număr de 185 de angajați din construcții și domenii conexe prin dobândirea, actualizarea sau schimbarea calificărilor în urma desfășurării programelor de formare profesională continuă.

Experienţa si calificarea profesională sunt cele mai importante atuuri pe timp de criză. În primul rând, proiectul „Calificări europene pentru o dezvoltare durabilă” oferă oamenilor posibilităţi reale de păstrare a unui loc de muncă. Vechimea în muncă și calificările sunt elemente de care angajatorii ţin cont în procesul de restructurare. De aceea, formarea profesională și participarea la cursuri de calificare vor fi considerate mereu o soluţie de menţinere a unui loc de muncă. Aşadar, mesajul meu pentru cei care vor să-şi dea mai multe şanse profesionale este: apelaţi la posibilităţile pe care le aveţi să obţineţi o nouă calificare! Pasul acesta vă poate proteja în viitor. a declarat Sorin Chiriţă, Reprezentant Regional * Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – Regiunea de Dezvoltare București-Ilfov.

La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor publice din Regiunea Bucureşti Ilfov, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, ai sectorului privat din construcţii şi domeniile conexe, precum şi jurnalişti.

Ataşat, vă transmitem pliantul proiectului precum si agenda evenimentului.

 

Jurnaliştii interesaţi să participe la acest eveniment, sunt aşteptaţi la Hotelul Ibis Palatul Parlamentului, Sala Mihai Eminescu, începând cu ora 11.30.

 

Pentru mai multe detalii privind acest eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la următoarele date de contact: office@calificarieuropene.ro; telefon: 021-31.55.543; 021-31.55.553 sau 0788. 17.17.44  Persoana de contact: Sorin Chiriță – Reprezentant Regional IDRU

Abonează-te la newsletter

Curs valutar

Vremea în Constanța